Healthy love

Healthy love is a choice. It is something you decide to give as a gift. It has conditions that shape the self and strengthen the other. Healthy love is feeling powerful and independent. It is grilled cheese and vegetable soup on a rainy day but not every day. Healthy love is patient, kind and accepting. Healthy love requires a tremendous amount of responsibility which involves communication on all levels and constant reflection. It is building trust, having faith and holding a commitment. Healthy love promotes growth and two strong containers. Healthy love is rare.

The Difference Between Healthy Love and Unhealthy Love by John Kim

 

Posted in: Az élet

Who knew

Ez egy ilyen nap. Próbáltam nem engedni, hogy eszembe jusson, hogy július 3 jön mindjárt, és milyen napra esik, és mi történik olyankor. Hátha sikerül nem észrevennem, és majd csak később észbe kapni, hogy hála égnek el is felejtkeztem róla. Hát nem.

Kopnak az emlékek, és már csak maroknyi talál meg; de ami azokon átszivárog, az változatlan.

Elkoptak a miért?-ek, a sok mi lett volna ha?, nem kérdezek én már semmit, nem hibáztatok, nincs több képzelt párbeszéd. Elkopik lassan minden, ami volt, meg ami van.

Egy dolog marad, makacsul. A hiány. Mert ami nincs, az nem tud hova elkopni. 

Itt ez az érzelem nélküli érzés. Ez a tompa végtaghiány. Ez a meghalt ikertestvér. Ez az örökre elnémult hang a fejedben. Ez a lyuk a valóság szövetén. Ez a betöltetlen, nem létező űr. Ez a megfogalmazhatatlan hiányérzet.

Ha nem figyelek oda, akkor is ott van velem mindig, és átitatja minden percemet. Nem hadakozok ellene, nem küzdök, nem várom, hogy elmúljon. Elfogadtam, hogy lehet, hogy egy életen át elkísér, és csak reménykedem, hogy hátha mégse.

Néha átszökik rajta ez-az. Ritkán. De akkor újra letaglóz. Egy-egy csepp abból, ami valaha betöltötte ezt a mostanra társammá lett űrt, egy-egy csepp, amiben ott van maga az egész. És olyankor nem tompán és üresen, hanem borzasztóan hiányzik, és ha nem egy világ választana el, talán nem is bírnám ki, hogy ne mondjak valamit. Aztán összeszedem magam, és megyek tovább zsibbadtan.

Olyan vagyok, mintha én lennék egy párhuzamos univerzum lehetséges mellékszála, ami elszakadt attól, ahogyan történnie kellett volna, és most kisiklott és értelmetlen és céltalan, és teljesen abszurd, hogy mégis ez a valóság, és nem amaz, ahol amikor azt mondtam, bármit megtennék, nem süket fülekre talált, ahol egymást segítettük jobbá válni, ahol együtt küzdöttük le a problémákat, ahol nem féligazságok és egész hazugságok vezettek félre, ahol megőriztük azt a csodát amink volt, ahol együtt erősödtünk, ahol mostanra már összeházasodtunk, és boldogan élünk, és ahol Léna talán már lassan úton lenne hozzánk.

Szerettem azt a dalt. A franc se akarta, hogy ennyire igaz legyen.

If someone said three years from now you'd be long gone...

Posted in: Az élet

Szülinapomra

:S 

Happy birthday to me
Happy birthday to me
Two years ’til I’m 30
Fuck fuck fuck fuck fuck fuck.

;) 

Posted in: Az élet

Rendhagyó könyvajánló II.

borító

Rendhagyó attól, hogy úgy ajánlom, hogy még én magam sem olvastam - viszont annyira felkeltette az érdeklődésem, hogy azon vagyok, hogy megszerezzem.

Mindannyian hipnózis alatt állunk, és a tudatállapotok szivárványának színei közül egy korlátolt kis sávba vagyunk hipnotizálva. Ezt a sávot nevezzük normálisnak, és akkor érezzük jól magunkat, amikor ezen belül élünk. Ha véletlenül bármelyik irányba kijjebb megyünk, akkor nagyon megijedünk, és megijesztjük azokat is, akik körülöttünk élnek, és véletlenül észreveszik, hogy nem a normális tudatállapotban vagyunk.

Feldmár András - A tudatállapotok szivárványa

Posted in: Az élet, A világmindenség

Future was yesterday

Te tudod, mit csináltál öt éve? Tíz éve?

Én emlékszem mindkettőre. Tíz éve a Westend vízesésnél találkoztam egy szőke lánnyal, aki rettentően zavarban volt.

Posted in: Az élet

Végtelen kapcsolatok

Abba, ami most jön, véletlenül akadtam bele a neten, és nagyon megfogott. Elvégre, ritkán érzem a késztetést, hogy valami annyira fontos, hogy időt és energiát nem kímélve fordítást írjak hozzá, hogy minél több emberhez eljuthasson. Szerző ismeretlen, sajnos nem tudom ki írta eredetileg. Kicsit megrövidítettem, de az eredetit linkelem a legalján.

Ha még soha nem hagytak el, csaltak meg, csaltál meg mást, vagy félsz attól, hogy ezek valamelyike még megtörténhet veled életed során, ha tökéletesen biztos vagy benne, hogy életed hátralevő részében boldog és hibátlan lesz a párkapcsolatod, ami soha nem is fog tönkre menni - nos, akkor nem szükséges elolvasnod. Viszont akkor oszd meg a bölcsességedet a világgal, kérlek.

Posted in: Az élet

Örömzene

Egy személyes élmény. A minap összefutottam régi Erasmusos barátommal, TZ-vel, és spontán gitároztunk egyet, illetve énekeltem is hozzá, ahol volt mit. Azt hiszem amióta csinálom, mármint az éneklést, mostanság van először, hogy felszabadultan és örömből csinálom, nem feszengve... többek közt azért is, mert végre kezd jól menni, mármint úgy, amiről érzem, hogy jó, és másoknak is tetszik. Rátaláltam egy-két helyen olyan hangszínekre, amit nagyon élvezek. És rengeteget van hova fejlődni, de a legfontosabb mégis, hogy megléptem azt a magam által homályosan kijelölt (vagy inkább érzett) határt, ahonnan élvezhetőnek érzem amit csinálok. És pozitívak a visszajelzések, és önfeledten csinálom, és tök jó.

De hát elkanyarodtam, mert nem is erről akartam írni, hanem.

Posted in: Az élet

Nem jó ez így

Amerre nézek a világban, ezen a téren minden arról szól, hogy ki kivel, mikor, hogy csalta meg a párját, kik szakítottak már megint, kinek a házassága ment tönkre. Hírességek és magánemberek, barátok és közvetlen ismerősök, mind.

Szemmel láthatólag nem működik az élethosszig monogám párkapcsolati modell.

Hiába érezzük úgy, hogy ez valami olyan "erkölcsi norma", a világ rendjének alapvető része, amin kívül minden más erkölcsi fertő, a tények azt mutatják, hogy nem működik.

Egészen elenyésző azoknak a száma, akik a fenti problémáktól mentesen, egy azon partnerrel, ráadásul boldog szerelemben élik le az életüket egy életen át, anélkül, hogy valaha kikacsintanának. A világot próbáljuk meg az elképzeléseinkhez hozzáerőltetni, de nem működik. Akkor mi lenne, ha egy kicsit körbenéznénk, hogy mi lehet a gond az elképzeléseinkkel, és lehet-e másképp gondolni a dolgokat?

Posted in: Az élet

To this day

 

 

Megérintett, mert láttam ezt már élőben annyiszor, és voltam én is áldozat. Én még szerencsésnek mondhatom magam, mert bár évekig hordoztam a lelki sebeket magamban, és még mindig megvannak a nyomai, az évek alatt sikerült többé-kevésbé meggyógyulnom belőle. Tökéletesen tán soha nem lehet.

A gyerekek kegyetlenek. A szavak mélyebb és fájdalmasabb sebeket ejtenek bármilyen pofonnál. És nem hagynak külsérelmi nyomot. Az iskolás évek lelki megpróbáltatásai, a mindennapos lelki pokol rosszabb, mint bármi ami utána jön. Hány és hány embert nyomorítanak meg lelkileg egy életre...

Mert ha egy fáról törsz le egy gallyat, az semmiség ahhoz képest, ha ugyanezt facsemeteként teszed vele. Amit akkor derékbe törsz, onnantól torzan nő tovább.

Bár minden szülő és tanár értené ennek a fontosságát...

Posted in: Az élet

Én már nem muzsikálok, csak egy jelet adok a gépnek

Volt egy gyönyörű hely Svájcban.

Egy kis édenkert. Síparadicsom szeptembertől májusig, de a nyári hónapokban röpke tavaszba virul. Július elején nyílik ott az orgona és érik az eper, és bár még ilyenkor is előfordul, hogy a hegyek közt pár napig felhők vonulnak át, gyönyörű az idő. Olyan a fű és a víz és a levegő, mint sehol másutt.

Van ott egy tó. Nem túl közel, de elérhető távolságban. A hegyről alácsúszó, olvadó hó táplálja csendesen, mielőtt vízeséseken át lezúdulna a városig. Képeslapokon is szerepel. Az évnek ezen a szakán nem sokan járnak arra. Magán mennyország, ha tudod, hol keresd.

Ott akartam megkérni a kezét.

Posted in: Az élet