Future was yesterday

Te tudod, mit csináltál öt éve? Tíz éve?

Én emlékszem mindkettőre. Tíz éve a Westend vízesésnél találkoztam egy szőke lánnyal, aki rettentően zavarban volt.

Posted in: Az élet

Eltéveszteni a célt

Mindenki őrült. De most komolyan. Mindenki körülötted, és te magad is, és én is. Nézz körül.

Az egyik házal egy újsággal, ami giccses képekkel hirdeti, hogy milyen lesz, ha eljön a mennyek országa. A másik aláír egy szerződést amiben eladja a lelkét egy milliárd évre, és ha kell, egy életre megszakítja a kapcsolatát a családjával. A harmadik meg van róla győződve, hogy minden ember velejéig rossz, mindenki ki akarja használni. A negyedik arról, hogy aki másban hisz mint ő, azt meg kell ölni, akkor jut dicsőséggel a mennybe. Az ötödik úgy véli, ha meg mered élni a szexualitásodat házasságon kívül, bűnt követsz el és pokolra jutsz. A hatodik a pénznek él, és átgázol mindenkin, hiszi, hogy farkastörvények uralkodnak és a gyengédségnek, szeretetnek helye nincs, mert a gyengék elhullanak. A hetedik szerint minden férfi ugyanolyan. A nyolcadik szerint minden nő kurva. A kilencedik utálja az embereket, és állatokkal akarja leélni az életét, mert szerinte azok jobbak az embernél. A tizedik a gyerekét a saját kiterjesztett részének tekinti, és saját meg nem élt vágyait, félresikerült életét akarja rajta bepótolni, épp csak a saját életét nem engedi élni neki a szeretet nevében.

Posted in: A világmindenség

Végtelen kapcsolatok

Abba, ami most jön, véletlenül akadtam bele a neten, és nagyon megfogott. Elvégre, ritkán érzem a késztetést, hogy valami annyira fontos, hogy időt és energiát nem kímélve fordítást írjak hozzá, hogy minél több emberhez eljuthasson. Szerző ismeretlen, sajnos nem tudom ki írta eredetileg. Kicsit megrövidítettem, de az eredetit linkelem a legalján.

Ha még soha nem hagytak el, csaltak meg, csaltál meg mást, vagy félsz attól, hogy ezek valamelyike még megtörténhet veled életed során, ha tökéletesen biztos vagy benne, hogy életed hátralevő részében boldog és hibátlan lesz a párkapcsolatod, ami soha nem is fog tönkre menni - nos, akkor nem szükséges elolvasnod. Viszont akkor oszd meg a bölcsességedet a világgal, kérlek.

Posted in: Az élet

Örömzene

Egy személyes élmény. A minap összefutottam régi Erasmusos barátommal, TZ-vel, és spontán gitároztunk egyet, illetve énekeltem is hozzá, ahol volt mit. Azt hiszem amióta csinálom, mármint az éneklést, mostanság van először, hogy felszabadultan és örömből csinálom, nem feszengve... többek közt azért is, mert végre kezd jól menni, mármint úgy, amiről érzem, hogy jó, és másoknak is tetszik. Rátaláltam egy-két helyen olyan hangszínekre, amit nagyon élvezek. És rengeteget van hova fejlődni, de a legfontosabb mégis, hogy megléptem azt a magam által homályosan kijelölt (vagy inkább érzett) határt, ahonnan élvezhetőnek érzem amit csinálok. És pozitívak a visszajelzések, és önfeledten csinálom, és tök jó.

De hát elkanyarodtam, mert nem is erről akartam írni, hanem.

Posted in: Az élet

Nem jó ez így

Amerre nézek a világban, ezen a téren minden arról szól, hogy ki kivel, mikor, hogy csalta meg a párját, kik szakítottak már megint, kinek a házassága ment tönkre. Hírességek és magánemberek, barátok és közvetlen ismerősök, mind.

Szemmel láthatólag nem működik az élethosszig monogám párkapcsolati modell.

Hiába érezzük úgy, hogy ez valami olyan "erkölcsi norma", a világ rendjének alapvető része, amin kívül minden más erkölcsi fertő, a tények azt mutatják, hogy nem működik.

Egészen elenyésző azoknak a száma, akik a fenti problémáktól mentesen, egy azon partnerrel, ráadásul boldog szerelemben élik le az életüket egy életen át, anélkül, hogy valaha kikacsintanának. A világot próbáljuk meg az elképzeléseinkhez hozzáerőltetni, de nem működik. Akkor mi lenne, ha egy kicsit körbenéznénk, hogy mi lehet a gond az elképzeléseinkkel, és lehet-e másképp gondolni a dolgokat?

Posted in: Az élet