Kiábrándulásom a szerelemből II. - Múlandó dolgok

Emlékszel-e még első szerelmedre? Nem az első párkapcsolatodra, csak az első alkalomra, kiskamaszként, amikor bezsongtál valakire. Biztosan emlékszel. És attól függően, hogy fiú avagy lány vagy, írtál hozzá naplót, verset, követted hazáig, álmodoztál róla lefekvés előtt, de talán soha nem merted még megszólítani se.

Ma már szerelemnek tekinted az ilyet? Talán csak vonzalomnak. Mert ha jobban belegondolsz, látod, hogy még csak nem is ismerted. Akkor mégis azt mondtad rá, hogy szerelmes vagy.

Kiábrándulásom a szerelemből I. - Nem tudjuk, mit miért teszünk

Szeretem érteni a miérteket; érdekel az átfogó kép, érdekelnek az összefüggések, érdekelnek a mozgatórugóink. Mit miért teszünk, mi miért működik vagy nem működik, és egyáltalán: hogyan működünk mi magunk, és a szerelemnek nevezett dolog.

Rókakóma

Egész héten valami nyomott, ólmos fáradtság volt rajtam, fizikálisan éppúgy, mint mentálisan. Megvan az az érzés, amikor alig van vér a fejedben, szemedben, és úgy érzed, hiába nézel, alig látsz ki a szemeiden? Nem álmosan, hanem olyan... izén. És olyan idegesítő. Érted. Érted? Na, ez, 4-5 napon át, pedig aludtam eleget.

Hamarosan írok, van mit. (Igazából mindig van, sok írás be is van készítve a fejemben, csak a motiváció és a rendelkezésre álló idő és energia együttállását kell megtalálni).

Más tollával I.

Benjamin Lassiter kénytelen-kelletlen arra a következtetésre jutott, hogy az a nő, aki a Gyalogtúra a brit tengerparton című könyvet írta, amelyet ő a hátizsákjában cipelt, életében nem volt gyalogtúrán, és akkor sem ismerné fel a brit tengerpartot, ha az bemasírozna a hálószobájába egy tűzoltózenekar élén, azt gajdolva hangosan és vidáman „Én vagyok a brit tengerpart", miközben ukulelén kíséri magát.

/ Neil Gaiman - Tükör és Füst /

:)