Gondolatok egy végtelen világegyetemről III.

Egy végtelen világegyetemben...

...ahol minden ami csak megtörténhet, meg is történikminden pillanatban, végtelenszer...

...ha van is, mi értelme a szabad akaratnak?

 

Posted in: A világmindenség

Gondolatok egy végtelen világegyetemről II.

Ez, amit most csinálok, és ez, amit most csinálsz, végtelenszer megtörténik ebben a pillanatban is, és a többiben is.

És minden más is, amit csak el lehet képzelni.

Ez az ijesztőbb...? Vagy az, hogy...

Végtelen sok "másolat" eljut ugyaneddig a pontig ugyanígy, és csak itt vesz egy másmilyen irányt.

Vagyis: "odakint" létezik minden döntésed másik lehetősége. Minden, amit valaha csak tehettél volna, vagy tehetnél, meg is történik.

Szeretnél inkább egy másikban lenni?

Posted in: A világmindenség

Gondolatok egy végtelen világegyetemről I.

Egy végtelen világegyetemben minden ami csak megtörténhet, meg is történik.

Méghozzá végtelen számban, térben és időben egyaránt.

Minden, ami csak lehet, egyúttal van is. Minden pillanatban, egyfolytában, végtelenszer.

Posted in: A világmindenség

A hólapáttól a népirtásig

A mellékvizen, néhány idézet kommentárral (idézetek forrása még mindig: http://index.hu/tudomany/2013/04/06/letezik-e_szabad_akarat/ )

Korábban a súlyos epilepsziában szenvedő emberek egyetlen gyógymódja a két agyféltekét összekötő kérgestest műtéti átmetszése volt, aminek eredményeként megszűnt a féltekék közötti kommunikáció. Michael Gazzaniga ilyen műtéten átesett páciensekkel végzett kísérleteket. A kutató egy egyszerű kísérleti elrendezéssel a „hasadt agyú” emberek bal féltekéjének egy csirkét mutatott, a jobb féltekének pedig egy havas tájat, és a feladat az volt, hogy társítsa a képeket néhány – mindkét féltekéjével érzékelt – tárgy rajzával.

Posted in: A világmindenség

Tervek a nyárra

Párizs, Izland, Horvátország.

Párizsba vissza azért, mert utólag nagyon megszerettem, és vonz a hangulata. És azért is, mert megyeget a francia, úgyhogy talán már többet értenék, és tán egy-két dolgot tudnék is franciául mondani, kérni :)

Izlandra azért, mert régóta vonz az érintetlen vadon, nem kis mértékben ennek a videónak köszönhetően: 

És úgy hallottam, nagyon barátságosak a külföldiekkel.

Horvátország meg... ha jut még idő és pénz, akkor csak úgy napozni és csobbanni egy szép tengerparton.

Ha ügyes vagyok, akkor Párizst és Izlandot olcsón ki lehet hozni couchsurfinggel (előbbit híresen drága mivolta ellenére, két éve mintegy 15e Ft-ból abszolváltam 6 napra, és ebben minden benne volt).

Még néhány érv​ Izland mellett:

Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland Iceland

Posted in: Meg minden

Ha gödörben vagy… hagyd abba az ásást!

Sosem voltam betegeskedő fajta, gyerekként a gyermekorvos is rám csodálkozott, hogy egyáltalán hozzá járok, mert szó szerint szökőévente látott. Aztán valami megváltozott, nyilván lelki és civilizációs okai egyaránt vannak. Mindenesetre órákon át kínlódó fetrengésssel járó gyomorgörcsöm például egyetlen egyszer volt, még hetedikes koromban, most pedig viszonylag rövid időn belül (azt hiszem január-február) másodjára. Pedig az elhúzódó tél után most volt az első igazán szép tavaszi hétvége, várt a kert, a napsütés (meg a szívcsi, meg a fíling, meg a satöbbi :P). Hát, várhatott. Még most is tropa vagyok, de legalább már nem fetrengek görcsök között. Ez is valami, reggel a képzeletbeli fele királyságomat is odaadtam volna ezért az állapotért.

Posted in: Meg minden

Nézőpontok

Ez mindig jusson eszedbe, ha épp veszekedsz, vitatkozol, megsértődsz.

Ez mindig jusson eszembe, ha abba a hibába esnék, hogy azt hiszem, igazam van.

Posted in: A világmindenség

Le roi est mort, vive le roi!

Miután több mint három hete egy betűt nem tudtam leütni rajta, ezennel köszönettel búcsút intek a freeblog-nak. Sajnos egy kupac guánóval lett egyenértékű a szolgáltatás (két hete kint virít a felirat, hogy "Havazik, de ránk már kezd sütni a nap. Hamarosan újra rendeződik a blogolás.", pedig hol van már az a hó!), és hát persze, ingyenes, de ha ingyen jár a kupac guánó, attól még nem lesz kívánatosabb.

Szóval költözni kellett, de valahogy egyik másik blogszolgáltató sem volt igazán szimpatikus (vagy megfelelő). Úgyhogy ez most itt egy saját blogmotor, gyakorlásnak is jó volt a legújabb webes technológiákhoz, meg ezzel legalább azt csinálok amit akarok. Sietni akartam vele, úgyhogy még jó pár funkció hiányos vagy fapados (gondolok itt leginkább az oldalsávra), de ezeket majd folyamatosan pótlom. Elvileg mindenféle felbontásban faszán működik, mobilon is (pcn-laptopon ha tesztelni akarod, húzd össze kicsire az ablak szélességét), ott majd az oldalsáv helyett egy felső dropdown funkció lesz.

Ja, és javaslom kipróbálni a kommentezést, vicces figurákért ;)

Posted in: Meg minden

Future was yesterday

Te tudod, mit csináltál öt éve? Tíz éve?

Én emlékszem mindkettőre. Tíz éve a Westend vízesésnél találkoztam egy szőke lánnyal, aki rettentően zavarban volt.

Posted in: Az élet

Eltéveszteni a célt

Mindenki őrült. De most komolyan. Mindenki körülötted, és te magad is, és én is. Nézz körül.

Az egyik házal egy újsággal, ami giccses képekkel hirdeti, hogy milyen lesz, ha eljön a mennyek országa. A másik aláír egy szerződést amiben eladja a lelkét egy milliárd évre, és ha kell, egy életre megszakítja a kapcsolatát a családjával. A harmadik meg van róla győződve, hogy minden ember velejéig rossz, mindenki ki akarja használni. A negyedik arról, hogy aki másban hisz mint ő, azt meg kell ölni, akkor jut dicsőséggel a mennybe. Az ötödik úgy véli, ha meg mered élni a szexualitásodat házasságon kívül, bűnt követsz el és pokolra jutsz. A hatodik a pénznek él, és átgázol mindenkin, hiszi, hogy farkastörvények uralkodnak és a gyengédségnek, szeretetnek helye nincs, mert a gyengék elhullanak. A hetedik szerint minden férfi ugyanolyan. A nyolcadik szerint minden nő kurva. A kilencedik utálja az embereket, és állatokkal akarja leélni az életét, mert szerinte azok jobbak az embernél. A tizedik a gyerekét a saját kiterjesztett részének tekinti, és saját meg nem élt vágyait, félresikerült életét akarja rajta bepótolni, épp csak a saját életét nem engedi élni neki a szeretet nevében.

Posted in: A világmindenség