Gondolatok egy végtelen világegyetemről IV.

Egy végtelen világegyetemben...

...ahol végtelen mennyiségű "jó" és "rossz" van...

...mit számít egyetlen tett milyensége?

Posted in: A világmindenség

Comments

 • leontm
  2013. 05. 10. 08:57

  Attól még abban az egy világban nagyon büdi a kaki, amit a nappalid közepére toltál, ahelyett, h illatos virágot raktál volna az asztalra. Ahogyan ez megtörténhetett sok másik világban, de te most épp' ezt szagolod :)

  Vagy komment nélkül is hagyhattam volna, mint sok más párhuzamban? :P

 • zzss
  2013. 05. 10. 10:12

  Gyerekkoromban láttam a következő padfirkát: "Minek élünk, ha úgyis meghalunk?". Egyenes folytatása ennek, hogy minek fürödjünk le ha úgyis koszosak leszünk (és különben is nefürgyéle!), és ha minden mindegy, hát szarjunk bele a világba (vagy a nappalid közepére, kinek mi). Na, azért messze vagyok attól, hogy ilyesmit akartam volna sugallni a maga szó szerintiségében, de ezzel együtt érdekes vonatkozásai vannak a mindennapi életre.

  Másfelől igazából az erkölcs, és a jó tettek "értelme" itt a központi kérdés, ami egy végtelen világegyetem egyik első erkölcsi dilemmája. Sokan gondolkoztak már róla, és messzire vezető gondolatok származ(hat)nak belőle. Gondoltam nem baj, ha a személyes agymenés helyett néha csak a kérdést teszem fel ;)

  (u.i.: egyébként nem párhuzamos világokról beszélünk :) )

 • leontm
  2013. 05. 12. 10:19

  Lazán kapcsolódik, de ha már kellő technológiai lépésen túlleszünk a háttértárolók tárhelykapacitásának fejlesztését illetően, akkor elkezdem tetszőlegesen kis felbontásban legenerálni és letárolni a pixelek összes lehetséges variációját, és így nekem lesz elsőként fotóm a brit királynő ánuszáról tejszínhabos málnatortával díszitve. A végtelenség tele van izgalmas lehetőségekkel :D Ja, rólad is lesz egy fotóm, amin latex búslakodóban kódolod le végre az rss-t :P

 • zzss
  2013. 05. 14. 14:59

  Ööö...